EN FR ES PT
-
Europe Asia South America

Circles Group

Une histoire d'amour  Watch the movie

Market news

Film

Felix Van Groeningen gelauwerd door Brad Pitt tijdens Hollywood Film Awards: "Surreëel om tussen alle groten te staan"

Felix Van Groeningen gelauwerd door Brad Pitt tijdens Hollywood Film Awards: "Surreëel om tussen alle groten te staan"
“Beautiful boy” van Felix Van Groeningen heeft twee prijzen gewonnen op de Hollywood Film Awards, de eerste grote filmprijzenceremonie van het seizoen.  Van Groeningen won de prijs voor beste doorbrekende regisseur, Timothée Chalamet won de prijs voor beste acteur in een bijrol.
Event

Opnieuw groei festivals, bezoek meer verspreid over Nederland

Opnieuw groei festivals, bezoek meer verspreid over Nederland
In 2017 is met een totaal van 954 festivals, het aantal festivals opnieuw toegenomen. Voorbeelden van nieuwe titels zijn o.a. Soul Live Festival, Music On Festival en Den Haag Outdoor. Het totaal aantal bezoeken aan de festivals is echter licht afgenomen. Dit jaar ontvingen festivals 26,6 miljoen bezoeken tegenover 26,7 miljoen bezoeken in 2016. Deze daling is te wijten aan een daling aan bezoeken aan vrij toegankelijke festivals.
Film

Grootste onderwater­filmstudio van Europa komt in... Vilvoorde

<div>Grootste onderwater­filmstudio van Europa komt in... Vilvoorde</div>
In de Fabriekstraat vlakbij het station van Vilvoorde is de bouw van het filmstudiocomplex, met de grootste onderwaterfilmstudio van Europa, volop aan de gang. De filmstudio's behoren toe aan Lites, een bedrijf dat filmapparatuur verhuurt aan filmproducties.

Wim Michiels, CEO van Lites, is zelf cameraman voor filmproducties met scènes onder water. Hij merkte dat de filmopnames steeds veel tijd en werk in beslag namen, omdat er nog zoveel computer aan te pas kwam om alles realistisch te laten lijken. Met de onderwaterstudio wil Michiels opnames onder water vergemakkelijken.

Internationale films
"De studio is gericht op internationale waterfilmproducties", vertelt Michiels. "Er is een waterbassin van 9 meter diep met een oppervlakte van 480 m², maar als dat niet groot genoeg is, kunnen we ook de hele studio gewoon onder water zetten, zodat we een wateroppervlakte krijgen van 1250 m². Daarin kunnen we zowel op het water als onder water filmen."
Film

Netflix lanceert in 2019 eerste eigen Nederlandstalige reeks

Netflix lanceert in 2019 eerste eigen Nederlandstalige reeks
Streamingdienst Netflix lanceert volgend jaar de eerste Nederlandstalige originele reeks. Dat maakt het bedrijf woensdag bekend. In totaal werden woensdag tijdens een showcase tien nieuwe Europese projecten voorgesteld.
De eerste Nederlandse originele Netflix-serie is van de hand van productiemaatschappij Pupkin. “In het ruimdenkende Amsterdam genieten jonge studenten van alles wat het vrije leven ze biedt: rijkdom, seks, macht... en het portaal naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw dat ze per ongeluk hebben geopend”, zo beschrijft Netflix de reeks. De titel en de cast zijn nog niet bekend, maar volgens de Nederlandse media gaat het om een achtdelige reeks met afleveringen van 30 minuten.
Event

Geen Shakira in Sportpaleis: “El Dorado World Tour” uitgesteld.

Geen Shakira in Sportpaleis: “El Dorado World Tour” uitgesteld.<br>
Shakira’s “El Dorado World Tour” wordt uitgesteld, tot haar grote spijt. Haar concerten in Parijs op 10 en 11 november, Antwerpen op 12 november en Amsterdam op 14 november moeten worden herzien.
Film

“Hoe zal ik het zeggen” is fantastische televisie, alleen jammer van die paar ijskonijnen

“Hoe zal ik het zeggen” is fantastische televisie, alleen jammer van die paar ijskonijnen
Met Benidorm Bastards bliezen de jongens en meisjes van het Antwerpse productiehuis Shelter het verborgen camera-genre nieuw leven in. Hoe zal ik het zeggen, hun nieuwste worp, is een verdienstelijke poging dat nog eens te doen. Al moeten ze de reanimatie-techniek die ze daarvoor toepassen nog wat verfijnen.
Event

Gene Bervoets moet theaterplannen een jaar uitstellen door ziekte

Gene Bervoets moet theaterplannen een jaar uitstellen door ziekte
Vorige week meldden we dat de première van Het Kleine Meisje van Meneer Linh werd verplaatst omdat hoofdrolspeler Gene Bervoets (61) oververmoeid is. Woensdag raakte bekend dat ook Verbeter de Wereld, Bervoets’ monoloog over het leven van Phil Bosmans, met een jaar wordt uitgesteld.
Film

Filmproducent Erwin Provoost gaat VAF leiden

Filmproducent Erwin Provoost gaat VAF leiden
Na twaalf jaar Pierre Drouot, die in november 74 jaar wordt, weerklonk in de Vlaamse film- en tv-wereld de wens om een frisse, jonge intendant voor het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Maar het VAF, dat financiële steun verleent aan audiovisuele producties, lijkt met de 63-jarige Erwin Provoost in de eerste plaats voor ervaring te kiezen.
Film

1.109.000 euro Europese steun voor vier Nederlandse coproducties

1.109.000 euro Europese steun voor vier Nederlandse coproducties
Twee majoritaire en twee minoritaire Nederlandse bioscoopfilms ontvangen een bijdrage in de productiekosten van Eurimages. De Nederlandse speelfilms Jade en The Beast In The Jungle ontvangen respectievelijk € 350.000 en € 329.000. De minoritaire Nederlandse coproducties Stupid Young Heart en Buñuel In The Labyrinth Of The Turtles krijgen respectievelijk € 320.000 en € 110.000. Dat is tijdens de laatste vergadering van het coproductiefonds Eurimages in Bratislava besloten.
Event

GELUID & GEZONDHEID:

GELUID &amp; GEZONDHEID:<br>
Sta je vaak in hoge geluidsdrukken? Dan is het verstandig om oordoppen te gebruiken. Als je investeert in goede doppen, word je minder moe en kun je het oplopen van gehoorschade voorkomen.

ilovemyears.nl